Vrijwilligers

Het Streekmuseum Etten+Leur kan niet functioneren zonder het enthousiasme en de jarenlange inzet van al onze vrijwilligers. Collectiebeheer, depot en onderhoud, de verschillende exposities, maar ook het rondleiden van onze bezoekers, wordt allemaal verzorgd door vrijwilligers.

Vacatures

Gastvrouw/gastheer

Loop je warm voor de geschiedenis van deze streek, ben je enthousiast en gastvrij? Dan zijn wij op zoek naar jou om gasten te ontvangen in het Paulushofje.

Het Streekmuseum Etten+Leur vertelt het verhaal, de geschiedenis van deze streek en laat bezoekers kennismaken met ons bijzondere culturele erfgoed.

Voor op de zaterdagmiddag (van 13.00 tot 17.00 uur), zoeken wij een gastvrouw/gastheer. Wij werken met een maandrooster en voor 1x per maand zoeken wij versterking.

Wat ga je doen?

 • Een Gastheer/gastvrouw is het visitekaartje van het museum. Je bent gastvrij, communicatief vaardig en representatief. Samen met een collega-vrijwilliger vorm je een team.
 • Je verwelkomt bezoekers en geef je informatie over het Streekmuseum en het Paulushofje.
 • Je rekent de kaartjes van de bezoekers af en eventuele aankopen uit de museumwinkel.
 • Je verzorgt de koffie en thee voor de gasten.
 • Je opent en sluit het museum.
 • Je registreert bezoekersaantallen en dagopbrengsten.

PR Medewerker

Het Streekmuseum Etten+Leur is op zoek naar een enthousiaste PR-medewerker die zich op vrijwillige basis wil inzetten voor ons mooie museum.

 • Je bent secuur en communicatief vaardig in woord en geschrift. Je kan snel positieve, boeiende en enthousiasmerende korte teksten schrijven. Je hebt verstand van multimedia en vindt het ook echt leuk om daarin te acteren.
 • Belangrijk voor het museum is dat de informatie over ons museum die er op het internet te vinden is, up-to-date, accuraat en volledig is. Om die reden struin je als PR-medewerker andere relevante websites af, controleer je informatie aangaande het Streekmuseum en benader je desbetreffende organisaties op vriendelijke wijze met suggesties voor correctie.
 • Als PR-medewerker verzorg je ten minste 1 wekelijks berichtje (liefst 2) op facebook en website.
 • Je participeert actief in “je bent een etten-leurenaar als…” en eventueel andere forums die over cultureel erfgoed en de regio rond Etten-Leur gaan.
 • Je verzorgt korte teksten voor de City-app en ANWB nieuwsbrief en kondigt daarbij workshops en evenementen aan.
 • In april worden de museumfolders in de omgeving verspreid. Daarvoor heb je een lijst met adressen opgesteld. Je organiseert de verspreiding van die folders en werkt daarbij samen met andere vrijwilligers. Gedurende de rest van het jaar controleer je periodiek of iedereen nog over voldoende folders beschikt en regel je nieuwe folders als dat niet het geval is.

Aanmelden

Bent u nieuwsgierig geworden naar het Streekmuseum en zou u zelfs één van de vrijwilligerstaken op u willen nemen?
Neem dan tijdens openingsuren contact met ons op.
Bel 076 – 503 42 44 of mail naar info@streekmuseumettenleur.nl.