Primair onderwijs

Primair onderwijs

Streekmuseum Etten+Leur heeft diverse educatieve programma’s ontwikkeld speciaal voor het primair onderwijs. Voor de verschillende groepen zijn de volgende programma’s mogelijk:

Overgisteren (groep 1 en 2)

Een mysterieuze koffer duikt op in de klas! Ook zit er een briefje in: “Beste Vinder, ik ben Jan Museumman en als je dit briefje leest dan heb je mijn koffer gevonden. Wil je hem alsjeblieft naar het museum terugbrengen!”

Oma’s ladenkastje (groep 3, 4 en 5)

Hoe leefden oma en opa vroeger eigenlijk? Was het anders op school en wat voor spelletjes deed je vroeger? Wat kon je allemaal kopen in de winkel? Waren er al stofzuigers en hoe deed je de was? Kom het allemaal te weten, verschillende activiteiten om het zelf te ervaren.

Elsie (groep 4, 5 en 6)

De leerlingen maken kennis met Elsie. Zij woonde vroeger in Huize Antonius op de Leur en neemt de leerlingen mee in de voor hen onbekende en fascinerende wereld van de psychiatrie. Ze leren alles over emoties, Elsies leven en het erfgoed van de psychiatrie.

Gevelstenen (groep 6, 7 en 8)

Vroeger hadden straten geen namen en huizen geen nummers. Mensen hadden ook geen achternamen. Als je iets nodig had, bij wie moest je dan zijn en waar woonde die dan? Gelukkig waren er gevelstenen, de reclameborden van vroeger…

Eerste gemotoriseerde vlucht (groep 7 en 8)

Op 27 juni 1909 vloog er in Etten-Leur een vliegtuig. Niks bijzonders zou je denken, maar het was de allereerste keer in Nederland! Een hele menigte liep uit om dit spektakel mee te maken. Wie maakte dit allemaal mogelijk en hoe vliegen vliegtuigen nou precies ? Doe de proef en maak je eigen ontwerp.

Inschrijven?

Scholen in Etten-Leur kunnen dit doen via hun cultuur coördinator en de planners van Nieuwe Nobelaer. Maar je kunt je ook het hele jaar door inschrijven via onderwijs@nieuwenobelaer.nl.
Scholen buiten Etten-Leur kunnen direct contact met ons opnemen.
Bel 076 – 503 42 44 of mail naar info@streekmuseumettenleur.nl