Activiteiten

Rondleidingen

Wilt u echt een ochtend of middagje uit in een heel bijzondere omgeving, in een meer dan driehonderddertig jaar oud hofje? Wilt u iets speciaals doen samen met uw familie, uw vrienden, vereniging of bedrijf? Kom naar ons museum en maak een afspraak. Deskundige gidsen staan voor u klaar en weten van alles over de geschiedenis van Etten-Leur te vertellen. Ook is koffie met gebak of een andere smaakvolle afsluiting mogelijk.

Een afspraak maken? Graag minimaal 2 weken voor het bezoek. Bel 076 – 503 42 44 of mail naar info@streekmuseum.nl

Primair onderwijs

Streekmuseum Etten+Leur heeft diverse educatieve programma’s ontwikkeld speciaal voor het primair onderwijs. Voor de verschillende groepen zijn de volgende programma’s mogelijk:

Overgisteren (groep 1 en 2)

Een mysterieuze koffer duikt op in de klas! Ook zit er een briefje in: “Beste Vinder, ik ben Jan Museumman en als je dit briefje leest dan heb je mijn koffer gevonden. Wil je hem alsjeblieft naar het museum terugbrengen!”

Oma’s ladenkastje (groep 3, 4 en 5)

Hoe leefden oma en opa vroeger eigenlijk? Was het anders op school en wat voor spelletjes deed je vroeger? Wat kon je allemaal kopen in de winkel? Waren er al stofzuigers en hoe deed je de was? Kom het allemaal te weten, verschillende activiteiten om het zelf te ervaren.

Gevelstenen (groep 6, 7 en 8)

Vroeger hadden straten geen namen en huizen geen nummers. Mensen hadden ook geen achternamen. Als je iets nodig had, bij wie moest je dan zijn en waar woonde die dan? Gelukkig waren er gevelstenen, de reclameborden van vroeger…

Eerste gemotoriseerde vlucht (groep 7 en 8)

Op 27 juni 1909 vloog er in Etten-Leur een vliegtuig. Niks bijzonders zou je denken, maar het was de allereerste keer in Nederland! Een hele menigte liep uit om dit spektakel mee te maken. Wie maakte dit allemaal mogelijk en hoe vliegen vliegtuigen nou precies ? Doe de proef en maak je eigen ontwerp.

Inschrijven?

Scholen in Etten-Leur kunnen dit doen via hun cultuur coördinator en de planners van Nieuwe Nobelaer. Maar je kunt je ook het hele jaar door inschrijven via onderwijs@nieuwenobelaer.nl.
Scholen buiten Etten-Leur kunnen direct contact met ons opnemen.
Bel 076 – 503 42 44 of mail naar info@streekmuseumettenleur.nl

Naschoolse activiteiten

Leuke activiteiten (koffie malen en wegen, lopen op klompen etc) en een speurtocht door het museum.

Onvergetelijk: museumbezoek voor mensen met dementie

Bijzondere rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren. Aan de hand van voorwerpen worden herinneringen opgehaald en verhalen over vroeger gedeeld. Als een museumbezoek lastig is, kunnen wij u ook bezoeken voor een onvergetelijke ervaring.